Delijski Vis : Šampion Nais 0:6


Danas su igrale obe naše ekipe u ciciban ligi za 2008. godište. Prvu utakmicu igrala je ekipa belih protiv svojih vršnjaka iz Delijskog Visa i pobedom zasela na čelo tabele ciciban lige FS Niša. Od prvog minuta naša ekipa krenula je sa inicijativom i maltene iz prve ozbiljnije šanse stigla do prvog gola. Prošao je Dimitrije Mitić po desnoj strani, predriblao jednog igrača, zatim centrirao, a na drugoj stativi je neometan Danilo Božanić glavom loptu sproveo u mrežu za 1:0. Samo minut, dva kasnije ista akcija ali ovog puta po levoj strani gde je odlično prošao Danilo Božanić centrirao po zemlji, a jedan od protivničkih igrača nespretno reagovao i ubacio loptu u sopstvenu mrežu. Nisu se naši dečaci zaustavili, već u jednom od sledećih napada izborili su korner. Dimitriju Mitiću koji je uzeo loptu da izvede korner na pomoćnu igru je prišao Novak Cenić, nakon razmenjena dva kratka dodavanja Dimitrije Mitić je centrirao, golmana je odlično markirao Dušan Đorđević pa ovaj nije video loptu koja je nakon centaršuta završila u mreži za 3:0. Dobru priliku imao je i Vojin Stojanović po levoj strani, Vukašin Petković ga je preciznim pasom izbacio u prostor međutim umesto da ide do kraja jer je bio brži od svih protivničkih igrača Vojin Stojanović odlučuje da stane i iz dosta teže situacije šutira, a samim tim i olakša posao golmanu. Nakon toga i Vukašin Petković je jednom šutirao sa distance ali je protivnički golman bio dobro postavljen. A onda jedna lepa akcija našeg tima, Vojin Stojanović i Mateja Stojiljković razmenili su dupli pas na sredini terena, Vojin je Mateju izbacio u prostor dobrim dodavanjem, ovaj je poneo ka golu i zatim odigrao povratnu po zemlji, a na tu loptu natrčava Danilo Božanić i zakucava je u mrežu za 4:0. Ovim rezultatom se i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu, naša ekipa je dominirala u posedu loptu i stvarala prilike dok protivnik nije uspevao da pređe centar igrališta. Prva prilika u drugom poluvremenu došla je nakon što je Vukašin Petković proigrao Danila Božanića po sredini, ali je ovaj šuirao jako preko gola. Nedugo zatim i sam Vukašin Petković našao se u gol šansi kada je posle par atraktivnih driblinga šutirao precizno po zemlji ali je sa gol linije izbacio jedan protivnički igrač. Ubrzo posle tih neiskorišćenih šansi pao je novi gol, po desnoj strani su lepo kombinovali Dimitrije Mitić i Mateja Blagojević, razmenili dupli pas nakon kojeg je Mateja Blagojević poneo loptu ka golu, a kada mu se otvorio prostor za šut, raspalio je po lopti i pogodio same rašlje gola. Neodbranjiv šut za 5:0. Nije prošlo mnogo od gola Mateje Blagojevića, a Danilo Božanić je uspeo da postigne svoj treći pogodak na ovom meču i da tako zaokruži sjajnu partiju tima i svojim het-trikom. Dimitrije Mitić je prošao po desnoj strani, zatim je odigrao pas u prostor za Danila Božanića, a on je nakon dobrog prijema rutinski pogodio za konačnih 6:0. Protivnik je jedinu šansu imao kada je jedan od njihovih igrača snažno šutirao iz daljine ali je odlično bio postavljen naš golman Milovan Mitić i rutinski je uspeo da uhvati tu loptu. Na kraju bila je ovo lepa predstava naših dečaka i prilika da svi momci koji igraju ravnopravno podele minutažu i dobiju svoju priliku da pokažu šta umeju.

Drugu utakmicu igrala je naša plava ekipa protiv svojih vršnjaka iz Kopernikus Železničara, protiv njihove druge ekipe. Viđena je jedna tvrda utakmica bez mnogo prilika u kojoj se borba uglavnom vodila na sredini terena, pa je zato i krajnji rezultat bio 0:0. Prvu priliku na meču imala je ekipa Železničara, ali je nakon šuta iz daljine naš golman Vasilije Đordjević odlično reagovao. Nakon toga posle jedne duge lopte koja je preletela protivničku odbranu šutirao je Andrej Nikolić ali je lopta prošla pored same stative. U drugom poluvremenu imali smo jednu izglednu šansu nakon kornera sa desne strane kada je posle centaršuta Petra Stojiljkovića, Damjan Tošić šutirao glavom ali je sa gol linije protivnik izbacio loptu pa je rezultat ostao nepromenjen. Protivnik je u drugom poluvremenu najbolju priliku imao iz slobodnog udarca sa desne strane ali je ponovo naš golman Vasilije Đordjević sjajno reagovao i sprečio gol. Svi dečaci iz plave ekipe pružili su dobru partiju, borili su se tokom cele utakmice i apsolutno zaslužili bod, a da je bilo i malo više sreće mogli su i do sva tri jer su imali izglednije prilike od protivnika.

Rezultati 6 kola                                    Tabela posle 6 kola

1. Free Kick : Filip Filipović 0:4          1. Šampion Nais 12 
……2. Radnički Niš 1 : Rudal Alpos 8:0     2. Železničar 10
……3. Radnički Niš 2 : Nacional 2:1          3. Real Niš 9 (meč manje)
……4. Real Niš : Arena 4:2                       4. Atletiko 9 (meč manje)
……5. Vukovi 1 : Železničar 1 1:1             5. Filip Filipović 6 (meč manje)
……6. Delijski Vis : Šampion Nais 1 0:6     6. Nacional 6
……7. Šampion Nais 2 : Železničar 2 0:0   7. Železničar 2 5
…………………………………………………………………..8. Vukovi 4 (meč manje)
…………………………………………………………………..9. Radnički Niš 4 (meč manje)
…………………………………………………………………..10. Arena 3
…………………………………………………………………..11. Rudar Alpos 3 (meč manje)
…………………………………………………………………..12. Radnički Niš 2 3
…………………………………………………………………..13. Šampion Nais 2 1 (meč manje)
…………………………………………………………………..14. Delijski Vis 0
…………………………………………………………………..15. Free Kick 0 (meč manje)

Comments Off on Ciciban liga 2008: het-trik Danila Božanića za prvo mesto na tabeli!!    Read More   

Comments are closed.