Danas su naši cicibani 2008. godište u okviru gradske lige igrali derbi kola protiv vršnjaka iz škole fudbala Filip Filipović. Viđena je jedna prava takmičarska utakmica u kojoj su naši dečaci pokazali karakter, uspeli da preokrenu rezultat i na kraju slave sa 3:1. Na startu utakmice igra se uglavnom odvijala na sredini terena i taj period obeležilo je početno ispitivanje snaga. Prvu priliku imali smo kada je Vukašin Petković poslao loptu u prostor Danilu Božaniću ali je on loše primio, lopta mu je pobegla i ta šanasa je propala. Nekoliko minuta kasnije i Filip Filipović je imao ozbiljnu šansu preko svog najboljeg igrača koji je sa nekoliko lepih driblinga promešao našu odbranu, a zatim šutirao ali je naš golman Milovan Mitić dobro intervenisao i sačuvao svoju mrežu. Nakon toga kontra za naše dečake, loptu je presekao i izneo Novak Cenić, a zatim pokušao da uposli Danila Božanića ali je pas bio prejak i Božanić nije uspeo da stigne tu loptu. Na poluvreme se ipak otišlo nerešenim rezultatom 0:0.

Cicibani 2008 godište dva kola pre kraja lideri su na tabeli FS Niša!!

U drugom poluvremenu slična situacija, uglavnom se igra odvijala na sredini terena, a opasnije situacije bile su samo iz prekida. Jednu dobru šansu imali smo nakon slobodnog udarca koji je izveo Dimitrije Mitić, iako je prebacio “živi zid” udarac nije bio dovoljno jak da bi završio u protivničkoj mreži. A onda je usledio pravi šok za našu ekipu. Korner su izveli “Filipovi” igrači, naša odbrana je panično reagovala, lopta je pogodila u grudi našeg igrača Novaka Cenića i završila u našoj mreži, autogol i prednost za protivnika 0:1. Nekoliko minuta nisu mogli naši dečaci da se konsoliduju pa je bilo dosta grešaka i igra je bila rastrzana. Međutim nakon jednog tajmauta desetak minuta pre kraja smirili smo igru i krenuli organizovanije ka golu Filipa. Jednu loptu na sredini terena presekao je Vojin Stojanović, poneo je ka protivničkom golu, a zatim šutirao, lopta je na svom putu u kaznenom prostoru pogodila u ruku odbrambenog igrača Filip Filipovića pa je sudija pokazao na “belu tačku”. Siguran izvođač bio je Novak Cenić i poravnao je rezultat na 1:1. Od tog trenutka krenuli smo još jače sa napadima i već posle par minuta inicijativa se isplatila. Po desnoj strani je prošao Dimitrije Mitić, centrirao, loptu glavom skroz na drugu stativu prebacio Mateja Blagojević, ona je stigla do Vukašina Petkovića koji je levom nogom iz prve šalje u donji levi ugao za potpuni preokret “šampiona”. Na minut do kraja meča ponovo je lopta stigla do Vukašina Petkovića koji jednom fintom vara svog čuvara, a onda preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogađa rašlje Filipovog gola i tako otklanja svaku dilemu oko pobednika. Treba spomenuti i da je u našoj odbrani fenomenalnu utakmicu odigrao Mateja Stojiljković i da je danas bio neprelazna prepreka za protivničke igrače. Pokazali su naši dečaci da imaju karakter i da čvrstom voljom i napornim radom mogu sve, pa i da na kraju budu prvaci. Idemo do kraja još jače!


Šampion Nais 2 : Atletiko 1:0


Naša druga ekipa igrala je protiv vršnjaka iz FK Atletiko. I oni su kao i prva ekipa bili uspešni i uspeli da upišu minimalnu pobedu od 1:0. Već na samom startu utakmice uspeli smo da postignemo gol. Loptu je iz našeg šesnaesterca izbio Nikola Milošević, ona je preletela odbranu Atletika, a onda je na nju natrčao Nemanja Milošević i odmerenim udarcem uspeo da prebaci golmana za 1:0. U nastavku je još jednu lepu priliku imao Petar Bogdanović iskosa sa desne strane ali je šutirao pored gola. Protivnik u prvom poluvremenu nije imao izglednijih šansi. U drugom poluvremenu drugačija slika, dosta vremena se igra odvijala na sredini terena. Prvu šansu u drugom poluvremenu imali su naši dečaci, loptu prostor dobio je Nemanja Milošević, lepo šutirao, ali je lopta završila na stativi. Odmah zatim i Atletiko je imao odličnu priliku kada je lopta iznenada na drugoj stativi stigla do jednog njihovog igrača, on je neometan šutirao ali je sjajno intervenisao naš golman Vasilije Đorđević pa je rezultat ostao nepromenjen. Još par prilika imali su igrači Atletika ali je u svakoj situaciji naš golman izlazio kao pobednik. Na kraju maksimalan učinak obe naše ekipe. Bravo!

Comments Off on Ciciban liga 2008: Šampion Nais : Filip Filipović 3:1    Read More   

Comments are closed.