Posted on 10-04-2016
Filed Under (Prvenstvene utakmice) by Dejan

Dušan Stevanović u 25, 58,74 i 80 min                                       Vasilije Spasić 26 min (pen)
     Lazar Ranđelović u 73 min 

kadeti 1999 godište

U 22 kolu prve kadetske lige FS RIS naši dečaci zabeležili su prvu pobedu ovog proleća nad ekipom Dinama iz Vranja sa 5:1. Utakmica je igrana na stadionu Car Konstantina na Bubnju u idealnim uslovima za igru. Međutim po prikazanaom na terenu stiče se utisak da je naša pobeda previsoka jer je gost bio ravnoprvan rival skoro sat vremena igre. Na samom startu Dinamo je uspeo da neutrališe naše napade i da uspostaviu ravnotežu na terenu sa većim posedom lopte na terenu. Ipak naša ekipa imala je više pogodnih prilika za gol a najbolja je bila u 19 minutu kada je nakon nabačene lopte iz prekida sa leve strane odlično skočio Vladimir Milosavljević dobro zahvatio loptu glavom ali je golman Dinama Stošić krajnjim naporom sačuvao mrežu. Igrao se 25 minut nabačena lopta sa desne strane pala je na peterac Dinama stvorila se gužva gde se najbolje snašao Dušan Stevanović i pogodio mrežu. Već u sledećem minutu igre nezadrživi krilni napadač vranjanaca Đorđević je prošao desnom stranom uleteo u šesnaesterac Šampion Naisa usledio je kontakt sa Matejom Stanimirovićem što je glavni sudija utakmice Jovan Grujić okarakterisao kao najstroža kaznu. Neumoljiv sa 11 metara je Spasić za 1:1. Nekoliko minuta kasnije korner za Dinamo, najviši u skoku je Ristić ali šutira preko gola. U drugom delu prvog poluvremena “šampioni” su imali iniciativu ali je Dinamo pretio opasnim kontrama po bokovima. Na poluvremenu 1:1.

Neočekivano sam početak drugog poluvremena pripada gostima koji demonstriraju svoju igru sa što više držanja lopte u posedu gde je ključni igrač gostiju bio Vasiljević koji je razigravao kompletnu ekipu Dinama. U 58 minutu utakmice munjeviti napad našeg tima po levoj strani centrirao je Viktor Milosavljević a sjajno se snašao Dušan Stavnović i glavom pogodio levi donji ugao gola Dinama za ponovno vođstvo “šampiona”. Usledile su nekoliko rokade u našem timu koje su doprinele ubedljivoj pobedi jer u igru u tim trenucima ulazi Lazar Ranđelović koji je 73 minutu povukao loptu na sredini terena prevario nekoliko igrača Dinama ušao u šesnaesterac i lobovao golmana Stošića koji je bio u padu, 3:1. Samo minut kasnije Dušan Stevanović dobija dubinsku loptu ulazi u šesnaesterac i rutinski plasira u mrežu i postiže svoj treći gol i kompletira het-trik. Opet u sličnoj situaciji kao kod trećeg gola je Lazar Ranđelović prevario je nekoliko gostujućih igrača ali šutira pored gola. Gosti su u drugoj polovinu drugog poluvremena dosta pali u igri pa je najlepša akcija na utakmici viđena u 80 minutu Milan Tasić je odlično izbacio po boku Filipa Maksimovića ovaj odlično centrirao do junaka utakmice Dušana Stevanovića koji sjajnim potezom postiže svoj četvrti pogodak na utakmici i donosi ubedljivu pobedu našem timu.

Na kraju sumirajući utiske ekipa Dinama je pokazala da zna da igra fudbal i da je njihov plasman na tabeli nerealan, međutim očigledno da nisu dovoljno kondiciono bili spremni za ovu utakmicu. Našoj ekipi sledeće nedelje sledi možda i najteže gostovanje ekipi Bora koja još nije izgubila utakmicu ovog proleća a nijednu utakmicu na svom terenu cele godine. Pravi test za naš tim.

Comments Off on Kadetska liga FS RIS: Šampion Nais : Dinamo 5:1    Read More   

Comments are closed.