Posted on 21-08-2016
Filed Under (Prvenstvene utakmice) by Dejan

Andrija Zlatković u 8 min                                   Aleksandar Stojković u 15 min i 36 min (pen)
     Viktor Milosavljević u 15 min
     Dušan Stevanović u 34 min
     Filip Maksimović u 55 i 70 min

kadeti 2000 godište

U prvom kolu prve kadetske lige FS RIS nova generacija kadeta 2000 i 2001 godište našeg kluba startovala je pobedom na našem terenu na Bubnju protiv ekipe Lider iz Leskovca. Treba čestitati obema ekipama koje su uspele po paklenoj vrućini da odigraju jednu interesantnu utakmicu sa puno prilika i golova. “Šampioni” su imali terensku inicijativu koja je krunisana golom u 8 minutu, Andrija Zlatković je prihvatio loptu na ivici šesnaesterca gostiju prošetao se kroz odbranu gostiju pokušao da centrira i lopta je dobila efe i završila u mreži. Vanserijski potez našeg ofanzivnog krila Danijele Cvetkovića viđen je u 15 minutu kada je prihvatio loptu na sredini terena gde je bio u teškoj situaciju prošao je kao tenk jedan na jedan pored dva igrača gostiju odigrao povratnu loptu na peterac gde je prihvatio Viktor Milosavljević i rutinski pogodio mrežu. Samo minut kasnije Andrija Zlatković pravi prekršaj na jedno 20 metara od gola našeg golmana Andrije Pejčića. Slobodan udarac izvodi maestralno Stojković i pogađa mrežu i smanjuje vođstvo Šampion Naisa na 2:1. Kolosalna prilika za naš tim u 29 minutu Dušan Stavanović je uspeo da dobije duele na ivici šesnaesterca odigra povratnu loptu na samo par metara od gola Lidera našao se Viktor Milosavljević koji je samo trebao da ubaci u mrežu ali se nameštao na jaču nogu i odbrambeni igrači Lidera su uspeli da izblokiraju taj udarac. Najveća prilika za goste polovinom prvog dela Aleksandar Marjanović je izgubio duel sa Tasićem koji je sam ispred našeg gola ali šutira direktno u Andriju Pejčića. Igrao se 34 minut Viktor Milosavljević je centrirao sam na drugoj stativi je neometan Dušan Stevanović i rutinski pogađa mrežu. Samo dva minuta kasnije loša intervencija našeg beka Lazara Jovanovića u sopstevnom šesnaestercu i glavni sudija meča Miladinović pokazuje na “belu tačku”. Ponovo je loptu postavio Stojković i smanjuje na 3:2. Tako se otišlo na odmor.

U nastavku tempo igre je opao jer su se dečaci oba kluba izmorili u prvom poluvremenu po paklenoj vrućini. Ipak i u nastavku je bilo prilika ali znatno manje nego u prvom delu. Korner za “šampione” izvodi Danijel Cvetković najviši u skoku je Aleksandar Marjanović ali brani golman Lidera Stojković. Pokušavali su gosti dugačkim loptama da prebace danas nesigurnu odbranu našeg tima i to m je uspelo u 51 minutu Alilović je iskoristio nesmotrenost centralnih bekova našeg tima uspeo da pobegne uđe u šesnaesterac ali u poslednjem trenutku klizećim startom Veljko Đokić spasava sigurna pogodak. Najlepši potez utakmice usledio je u 55 minutu kada je kapiten Šampion Naisa Filip Maskimović prihvatio loptu na jedno 20 metara od gola gostiju namestio je i snažnim udarcem “pocepao” mrežu Lidera. Nastavila se potpuna terenska inicijativa našeg tima Ilija Milić je pokušao sa distance ali je Stojković siguran. Sredinom drugog dela Danijel Cvetković je centrirao Dušan Stevanović je uspeo da zagradi loptu, šutira iz okreta ali je lopta otišla pored gola. Igrao se 70 minut utakmice odlična akcija našeg tima na sredini terena, sada je golgeter Šampion Naisa Dušan Stevanović u ulozi asistenta odlično je dodao loptu Filipu Maksimoviću koji je izašao oči u oči sa golmanom Lidera i sigurno pogađa mrežu za 5:2. Do kraja utakmice imali smo još nekoliko polušansi ali je rezultat ostao nepromenjen.

Kapiten Šampion Naisa, Filip Maksimović strelac dva gola protiv Lidera!

U analizi utakmice možemoreći da su pokazali naši dečaci da znaju da igraju fudbal, imali smo dosta lepih dodavanja sjajnih akcija i nekoliko prelepih golova koji su rezultat izgrađenih akcije našeg tima ali na žalost pokazali smo i nekoliko mana na kojima moramo raditi i koje u ovom izveštaju nećemo spominjati jer nas sledeće nedelje čeka teško gostovanje u Prokuplju protiv ekipe Topličanina.

Comments Off on Kadetska liga FS RIS: Šampion Nais : Lider 5:2    Read More   

Comments are closed.