Mihajlo Cvetković u 9, 18, 32 i 55 min              Petar Petković u 28 min
     Dušan Đorđević u 50 min
     Nikola Đorđević u 40 i 60 min


Petlići 2007 godište


U pretposlednjem kolu prve RIS lige petlića naš tim je ugostio imenjaka ekipu Šampion iz Leskovca i trijumfovao ubedljivo rezultatom 7:1. Opet su pokazali naši dečaci da kada su kompletni da su možda i najbolja ekipa u ligi i šire. Dobro je naša ekipa ušla u utakmicu, veoma motivisano i to im se već isplatilo u ranoj fazi meča kada dolaze do vođstva preko našeg kapitena i povratnika u tim nakon povrede, Mihajla Cvetkovića. On je na desnoj strani terena primio loptu i krenuo ka golu nanizavši nekoliko protivničkih igrača, šutira veoma precizno u malu mrežu za 1:0. Nakon toga nakon nabačene lopte opet sa desne strane Ilije Đorđevića, Danilo Božanić je imao duel sa protivničkim golmanom koji istrčava i boksuje loptu, međutim lopta dolazi do popularnog “Mixe” koji veoma inteligentno lobuje golmana protivničke ekipe Žarkovića i povećava na 2:0. Bukvalno iz jednog udarca na naš gol ekipa iz Leskovca smanjuje rezultat. Prekid na nekih trideset metara od gola napravio je naš vezni igrač Lazar Petrović, loptu je namestio igrač protivničke ekipe Petković i šutira pod samu prečku za 2:1. Stvari na svoje mesto postavio je Mihajlo Cvetković kada je iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane pogodio pod samu prečku i povećao na 3:1, sto je i rezultat prvog poluvremena.

Dušan Đorđević (u skoku) strelac jednog gola za “šampione”.

U drugom poluvremenu “rezervista” Nikola Đorđević se upisuje u strelce kada je nakon udarca na gol Mihajla Cvetkovića koji je bio izblokiran, spremno dočekao odbitak i pogodio mrežu za 4:1. Matija Blagojević je dobro izveo korner sa leve strane, najviši u skoku je bio Dušan Đorđević koji glavom pogađa mrežu za 5:1. I onda najlepši trenutak na utakmici. Lepo je tekla akcija kada je Danilo Božanić promenio stranu i dodao loptu do Matije Blagojevića, a on u prostor ka Iliji Đorđeviću koji centrira loptu negde na penalu gde se našao Mihajlo Cvetković koji hvata “makazice” i zakucava loptu u mrežu, za oduševljenje svih prisutnih gledalaca i aplauza koji je dugo trajao, 6:1 za našu ekipu. Gde su danas bili i šta su radili fudbalski “stručnjaci” iz fudbalskog saveza Srbije koji su odgovorni za ovu uzrasnu grupu, ali mogli su da se prošetaju do Donjeg Komrena i vide na delu dete koje na žalost nije pozvano u selekciju Srbije jer je verovatno predobar za ostalu decu. Sve u svemu nepravde će uvek biti u našoj zemlji takva kakva jeste!! Na 7:1 povećao je Nikola Đorđević, nakon lepe akcije koju je započeo Danilo Nešić, odigrao pas do Matije Blagojevića, a on odličnim pasom u prostor spaja sa golom Nikolu Đorđevića koji to koristi i zakucava levom nogom u suprotan ugao gola leskovčana.

Odlična igra svih dečaka na današnjoj utakmici, čestitamo im na zalaganju i igri pre svega, a na kraju i na pobedi! Sada sledi poslednje kolo i derbi jeseni protiv ekipe Reala iz Niša, narednog vikenda i ukoliko smo kompletni sigurno pobeđujemo i završavamo na 2 mestu na tabeli lige FS RIS. Idemoo!!

(1) Comment    Read More   

Comments

FK Šampion Nais on 18 November, 2019 at 1:43 am #

Bravoo!!