Andrija Stojković u 11 min                          Uroš Dinić u 3 min
     Nikola Đorđević u 40 min                        Danilo Radovanović u 12 min
     Mihajlo Cvetković u 55 min


Cicibani 2006 godište


U gradskom derbiju prve lige petlića FS RIS naši dečaci su se sastali protiv ekipa Reala iz Niša i slavili rezultatim 3:2. Malo je reći da je epitet derbija opravdan, nego je viđeno mnogo više od toga, velika borba na svakom delu terena, za svaku loptu, žargonski rečeno prštalo je na sve strane. Nekarakteristično za naš tim je da malo slabije uđe u utakmicu i dozvoli mnogo protivniku slobodu u igri. Već u prvom ozbiljnijem napadu ekipe Reala, lepo su kreirali napad po našoj desnoj strani, usledila je povratna lopta negde oko penala, Dinić prima loptu i neometan šalje u mrežu za 0:1. Od tog momenta naša ekipa se trgla i nastavila u nešto boljem ritmu, naročito posle nekih izmena i rokada već u prvom poluvremenu. Nekoliko minuta kasnije sviran je prekršaj za naš tim iskosa sa leve strane. Andrija Stojković je namestio loptu sa neki dvadeset i pet metara i topovski šutirao pod prečku za 1:1. Odmah nakon toga kolosalna šansa za Mihajla Cvetkovića, kada je na dodavanje Nemanje Nikolića izašao jedan na jedan sa protivničkim golmanom Cvetkovićem ali je šutirao traljavo. Usledila je kazna za promašen zicer. Ponovo je akcija gostiju išla po našoj desnoj strani, usledio je centaršut i lopta je lagano išla ka našem golmanu Mihajlu Ristiću, međutim na nekih pola metara ispred njega odskače i odlazi iznad njegove glave u mrežu za 1:2. Vrlo sumnjiva situacija desila se u 31.minutu Mihajlo Cvetković je u solo prodoru, prolazi dva igrača rivala ulazi u šesnaesterac, dribla i Aleksića ovaj ga ruši ali glavni sudija Bošković pravi kardinalnu grešku i ne svira klasičan penal za naš tim. To je unelo dosta nervoze u današnju utakmicu.

Igrači Reala pokušavali su na sve načine pa i rukama da zaustave naše igrače.

Bez obzira na sve naša ekipa u drugo poluvreme ulazi dosta agresivnije i čvršće i to nam se na kraju isplatilo. Odličan potez našeg trenare Vlade Vladimirova koji je pomerio Mihajla Cvetkovića u sredinu terena pa je naša ekipa dobila na inicijativi u igri. Mihajlo Cvetković je oprobao udarac sa nekih dvadeset metara direktno iz slobodnog udarca, međutim lopta prolazi tik iznad prečke. U nastavku igre dominacija “šampiona” Mihajlo Cvetković je ubacio loptu na glavu Jovanu Koroliji, on je malo zakačio i ona dolazi do Nikole Đorđevića koji veoma snalažljivo samo lobuje protivničkog golmana i poravnava rezultat na 2:2. Onda se desio možda i ključni trenutak utakmice. Nakon slobodnog udarca gostiju naš golman Mihajlo Ristić lagano hvata loptu, međutim Smiljković ga šutira nekoliko puta u ruku, Mihajlo Ristić mu nije ostao dužan i nastao je fizički obračun nekoliko igrača oba tima, a epilog svega je crveni karton našem golmanu i crveni karton Smiljkoviću. Obe ekipe utakmicu nastavljaju sa 10 igrača. Zbog nedolaska našeg rezervnog golmana na gol je morao stati naš štoper Filip Ljubenović i ispostavilo se kao pun pogodak. Lazar Petrović je oduzeo jednu loptu na sredini terena, promenio stranu na kojoj se našao Mihajlo Cvetković koji kao brzi voz pretrčava dva protivnička igrača i topovski šutira u sam ugao protivničkog gola neodbranjivo za veliki preokret i vođstvo od 3:2. Do kraja utakmice naši dečaci su odigrali disciplinovano i sačuvali prednost, pa samim tim došli do velike pobede i četvrti trijumf u nizu. Bravo deco i svaka čast! Idemooo!!

Pevalo se: “Šampion Nais iz Niša redom Real šiša!! 

Nakon 2008 godišta koji su takođe savladali Real u ligi cicibana i petlići beleže pobedu nad pomenutom školom fudbala, jedino je 2010 godište juče nesrećno remiziralo sa kada smo gol primili u poslednjem napadu. Bravo “šampioni” najbolji ste.

Comments Off on Liga petlića FS RIS: Šampion Nais : Real Niš 3:2    Read More   

Comments are closed.