Free Kick : Šampion Nais 1:4


Vuk Lukić u 11 min             Mihajlo Cvetković u 3, 4 , 57 i 63 (pen) min


Utakmica petlića 2006 i 2007 godišta: Free Kick : Šampion Nais protekla je u dominaciji jednog igrača Mihajla Cvetkovića koji je demonstrirao vrhunsku partiju oduševivši sve ljubitelje fudbala ovog popodneva na stadinu Mašinca. Već u 3 minutu Andrija Stojković je izveo aut i bacio u noge loptu Jovanu Koroliji, ovaj mu vraća povratnu loptu, Andrija centrira u šesnaestercu gde loptu prima na grudi Mihajlo Cvetković, okreće odbrambenog igrača, a šalje loptu u gol za 0:1. Čim su krenuli sa centra igrači domaćina gube loptu, ona dolazi do Filipa Ljubenovića koji šalje sjajan pas u prostor, popularni “miksa” je brži od celokupne odbrane Free kicka ponovo biva sam ispred gola gostiju i plasira u mrežu za 0:2. Free Kick je tada preuzeo inicijativu na terenu, Nikolić je odlično proigrao u prostor Jankvića koji prolazi desnom stranom izlazi mu u susret naš golman Mihajlo Ristić i ispada iz igre a ovaj asistira Lukiću koji sa par metara ne promašuje prazan gol. Free kick je od tog trenutka dominiro terenom ali je naša odbrana na čelu sa štoperskim tandemom Filip Ljubenović – Jovan Kitanović delovala sigurno i uspela da odoli napadima domaćina. Do kraja poluvremena domaćin je pokušao iz slobodnog udarca kada je Nikolić dobro šutirao, ali je lopta prošla tik iznad prečke Na poluvremenu 1:2

Nemanja Nikolić jedan od najjagilnijih naših igrača protiv Free Kicka.

U nastavku igre mnogo bolja igra “šampiona” uspostavili smo ravnotežu na terenu a sugestije u “svlačionici” pomenile su tok igre. U igru ulazi Lazar Petrović i odigrali mo visok presing na polovini Free Kicka što se pokazalo kao pun pogodak. U 51 minutu nakon kornera, Matija Stojanović je centrirao na glavu Nemanji Nikoliću koji sa nekoliko metara od gola šalje loptu preko prečke. Igrao se 57 minut i najlepši detalj na meču, Mihajlo Cvetković uzima loptu na našoj polovini i kreće u solo prodor, svojevremeno kao Ronaldo Nazario da Lima u dresu Barcelone prolazi jednog igrača, dobija duel sa drugim, pretrčava trećeg, dolazi do štopera Free Kicka, Đorđevića usledio je duel jedan na jedan gde “Miksa” dobija duel izlazi sam ispred golmana Stamenkovića i snažnim udarcem pogađa mrežu 1:3. Aplauz svih prisutnih na stadionu. Samo 5 minuta kasnije slična situacija kao malopre, Mihajlo “Ronaldo” Cvetković prolazi kapitena Nikolića i odbranu gostiju ulazi u kazneni prosor, Đorđević startuje žestoko i to je “penal ko suza” za “šampione”. Ko drugi nego Mihajlo Cvetković uzima loptu i sa “penaltika” zaokružuje svoj fudbalski čas na Mašincu za konačnih Free Kick : Šampion Nais 1:4.

Treba pohvaliti i ostale igrače našeg tima koji su dali nesumnjiv doprinos pobedi, njihova zasluga je neosporna a takođe čestitke i ekipi Free Kicka koja je uprkos visokom porazu bila ravnopravan rival. Međutim danas nije bilo igrača koji bi parirao Mihajlu Cvetkoviću na terenu a a kada je njemu dan tada se protivniku loše piše. Bravo Mihajlo, bravo “šampioni”.

Comments Off on Liga petlića RIS: fudbalski čas Mihajla Cvetkovića!!    Read More   

Comments are closed.