Posted on 25-12-2018
Filed Under (Priznanja) by Dejan

Mihajlo Cvetković popularni “Mixa” pobednik je ankete našeg sajta “igrač godine 2018” na kojoj su posetioci predhodna dva meseca birali najboljeg “šampiona”. Inače popularni “Mixa” je i prethodne tri godine (2015, 2016 i 2017 godine) izabran za najboljeg igrača i sa 4 nominacije zauzima prvo mesto na večnoj listi najboljih igrača Šampion Naisa svih vremena.

Klubski trofej i nagrada za najboljeg strelca iz 2017 godine.

Mihajlo Cvetković je rođen 10.01.2007.godine u Nišu.

U klubu je od decembra 2012.godine. Na prvom treningu na našoj isturenoj lokaciji u Doljevcu mali Mihajlo tada kao petogodišnjak odavao je utisak deteta nespremnog za trenažni proces. Međutim na insistiranje roditelja da bude primljen u našu školu fudbala Mihajlo kreće sa treninzima u proleće 2013 godine. Posle samo jednog treninga svima je bilo jasno da mu je mesto upravo tu jer je i tada, po svojoj veštini sa loptom, odskakao od ostalih igrača. Da je svaki početak težak govori i podatak da početkom 2014 godine na prvoj prvenstvenoj utakmici na veštačkoj travi u OŠ Branko Miljković “Mixa” je presedeo na klupi i nije ulazio u igru. Na sledećoj utakmici Mihajlo je proveo u igri 5 minuta i skoro da nije imao kontakt sa loptom. Onda je usledila pauza u takmičenju pa je tadašnji trener cicibana Nikola Živković organizovao zajednički trening za generaciju 2006 godište u OŠ Sreten Mladenović gde je Mihajlo domonstrirao sjajnu igru i od tada je standardan u svim našim selekcijama.

Tri nagrade: “zlatna” medalja, najbolji igrač i najbolji strelac!!

Mihajlo Cvetković trenira u Doljevcu u grupi kod trenera Dušana Filipovića, ali pohađa i individualne treninge sa trenerom Dejanom Babićem u Nišu. Ove godine poneo je kapitensku traku u svojoj ekipi a od jeseni nastupa za petliće 2006 i 2007 godište koja se takmiči u prvoj ligi FS RIS gde je na 10 utakmica postogao ravno 20 golova i imao oko 10 asistencija. Skoro 3 godine, nastupa i za FK Čukarički iz Beograda gde je osvojio dosta medalja a izdvojićemo “zlatnu” medalju na međunarodnom turniru u Staroj Pazovi gde je proglašen za najboljeg igrača za 2007 godište. Do sada je osvojio 30 medalja, 10 pehara za najboljeg igrača i najboljeg strelca. Ove godine stigle su ponude iz Crvene Zvezde i Partizana da Mihajlo pređe u njihove redove ali “Mixa” nigde ne žuri.

Navija za Partizan i Mančester Junajted, a omiljeni igrači su mu Luiz Everton i Zlatan Ibrahimović. Odličan je učenik šestog razreda OŠ  Vuk Karadžić u Doljevcu. Omiljeni predmet u školi mu je srpski jezik i književnost.

Gol iz slobodnog udarca protiv Radničkog iz Pirota.

U privatnom životu Mihajlo je skroman dečak, kući je vrlo  vredan i uporan. Pomaže u kućnim poslovima i uspešno postiže da završi sve svoje obaveze, kako školske tako i fudbalske. Jako je privržen porodici, osećajan, nesebičan i lepo vaspitan. Zbog svog šarma i harizme, vrlo je popularan u društvu i često pomaže drugovima i drugaricama u školi.

Istorijski gol Mihajla Cvetkovića protiv Viteza u Žitkovcu.

Najjače fudbalsko “oružje” Mihajla Cvetkovića su odličan udarac obema nogama. Neverovatna smirenost u odlučujućim trenucima igre, neustrašivost na terenu i upornost, a motoričke osobine koje ga izdvajaju od konkurencije su skoro savršena koordinacija pokreta, eksplozivna snaga, dobra tehnika i savršena fudbalska inteligencija čine ovog igrača dominantnim i kreiraju mu odličan smisao za igru. Mihajlo Cvetković može igrati na svakoj poziciji u timu a pošto je još mali vreme će pokazati na kom mestu može pružati najbolje partije.

Dosadašnji igrači godine

2008Filip Maksimović
2009Nikola Stanković
2010Nikola Stanković
2011Nikola Stanković
2012Damjan Ilić
2013Andrija Zlatković
2014Filip Maksimović
2015 : Mihajlo Cvetković
2016Mihajlo Cvetković
2017Mihajlo Cvetković
2018: Mihajlo Cvetković

Njegova prva registracija za FK Šampion Nais urađena je u proleće 2014 godine a svojim igrama odskakao je od vršnjaka u 2015 i 2016 godini. Onda u jesen, tačnije 06.Novembra 2016 godine Mihajlo Cvetković debituje na zvaničnoj utakmici u dresu petlića Šampion Naisa uzrast 2005 godište protiv ekipe Durlan Siti gde na svom debiju u uslovima fudbala 11 sa dve godine starijim dečacima postiže gol iz slobodnog udarca i svojim potezima je oduševio sve prisutne gledaoce. Naš tim tu utakmicu dobija 5:0.

Nagradu za igrača godine Mihajlu uručio je predsednik kluba Dejan Babić.

Trener petlića 2006 i 2007 godište Vladan Vladimirov za njega ima samo reči hvale, jer je to dete koje je bez premca najtalentovanije u klubu, koje ide konstantno jednom uzlaznom putanjom u fudbalskom smislu, ali i pored toga poseduje veoma kvalitetne osobine za jednog dečaka rođenog 2007 godine. Disciplinovan, vaspitan, odgovoran, posvećen, pravi lider na terenu i van njega, pravi primer jednog budućeg profesionalca, što svi mi u klubu i očekujemo da jednoga dana postane.

Svoj klub Šampion Nais, voli, koliko zbog svojih drugara saigrača, toliko i zbog svojih trenera.

Nadamo se da će u mesecima i godinama pred nama popularni “Mixa” još više napredovati i sazreti u dobrog fudbalera a onda mu je sjajna karijera zagarantovana. Čestitamo!!!

Comments Off on MIHAJLO CVETKOVIĆ najbolji u 2018 godini!!    Read More   

Comments are closed.