Milan Stanković u 43 min                                Filip Nikolić u 45 min
     Nemanja Stojanović u 54 i 81 min                  Stefan Milošević u 70 min
     Jovan Jovanović u 61 min
     Stefan Mitrović u 66 min

omladinci 1999 godište

Težak poraz naših omladinaca na vrućem gostovanju u Prokuplju protiv ekipe Topličanin, rezultatom 5:2. Naš tim je bio desetkovan što zbog povreda što zbog neozbiljnosti i neodgovornosti pojedinih igrača prema klubu za koji igraju, šansu su dobili “rezervisti” koji ipak nisu mogli da pariraju na ovoj utakmici boljoj ekipi Topličanin. Domaća ekipa je povela u 43.minutu iz jedne sumnjive situacije gde je očigledno aut trebao da pripadne našoj ekipi, ipak pomoćni sudija ne misli tako. Iz tog auta lopta je bačena u naš šesnaesterac došla do Stojkovića koji centrira na nogu Stankoviću, a on udarcem iz prve lako postiže pogodak, gde je naš golman Petar Bajkić imao loptu skoro na ruku ali traljavo reagovao i to je 1:0. Samo što je igra krenula sa centra u 45.minutu Stefan Milošević odličnim pasom u prostor između dva štopera spaja sa golom Filipa Nikolića, a on rutinski završava akciju za 1:1, rezultatom na koji smo otišli na poluvreme.

IMG3342q4esJ.jpg

U nastavku igre znatno zrelija igra domaćina, dok je naša ekipa dosta pala. U 54.minutu napad za domaćina išao je po levoj strani preko pokretljivog Antanaskovića koji upućuje centaršut a rezervista Stojanović na drugoj stativi sam neometan šalje loptu u mrežu za 2:1. U 61.minutu dugu loptu je poslao domaći igrač iz zadnje linije, na loptu kreću oba naša štopera i bukvalno se sudaraju, a lopta dolazi do Jovanovića kome nije bilo teško da u duelu jedan na jedan sa našim golmanim rutinski završi akciju za 3:1. U 66.minutu bilo jeć velikih 4:1 Stojanović je probio po desnoj strani i iskosa u visini šesnaesterca šutirao traljavo, međutim Petar Bajkić reaguje slabo i samo lagano odbija loptu na drugu stativu na koju natrčava Mitrović i lagano zakucava loptu u mrežu. Veoma malodušna reakcija kompletne odbrane na čelu sa našim golmanom koji je danas bio totalno indisponiran. U 70 minutu možda i najlepši detalj na utakmici, korner je izveo Milan Tasić sa leve strane, lopta izbačena iz šesnaesterca na koju natrčava Lazar Jović, međutim šutira slabo i biva izblokiran, pa lopta dolazi do Stefana Miloševića na nekih 25 metara koji šutira i gađa same rašlje za 4:2. Veoma efektan pogodak na kojem je morala i domaća publika da aplaudira. To je igrač koji pored Milana Tasića i Filipa Nikolića bio danas jedina svetla tačka u našem timu. U 81.minutu ponovo je u centru pažnje levi bek domaćina Antanasković. Ponovo je vrlo lagano probio po levoj strani pored Nemanje Kitanovića i uputuo idealan centaršut tačno na glavu Stojanovića koji silovito zakucava loptu u gol.

Na kraju utakmice beležimo i incident koji se desio u 90.minutu, naš igrač Lazar Jović nakon sitnih verbalnih duela je napadnut od strane golmana domaće ekipe i zadobio je nekoliko udaraca, gde su nakon toga krenuli svi domaći igrači na njega i nastala je veća gužva iz koje domaćin dobija samo 2 crvena kartona a trebao je makar 4.  Igrači koji su dobili šansu u prvoj postavi nisu ostavili nikakav utisak da ostanu u startnoj postavi, imali su priliku ali je na žalost nisu iskoristili. Nedostatak nekolicine standardnih igrača nije nikakav izgovor niti alibi, ali jednostavno nismo imali danas kvalitet osim par pojedinaca. Trener Vladan Vladimirov će u narednoj utakmici ukazati poverenje nekolicini igrača iz kadetske selekcije, koji je bore, koji ginu za svaku loptu, koji grizu za boje svoga kluba. Narednog vikenda igramo protiv ekipe Car Konstantina, na Bubnju i očekujemo mnogo bolju partiju u odnosu na predhodne dve utakmice i samim tim da smanjimo oscilacije u igri koje nas prate duž čitavog prvenstva.

Comments Off on Omladinska liga RIS: Topličanin : Šampion Nais 5:2    Read More   

Comments are closed.