Posted on 14-06-2015
Filed Under (Prvenstvene utakmice) by Dejan

Nikola Trajković u 46 min                                                       Nikola Momirović u 33 min
     Ilija Kostić u 65 min
     Danijel Momirović u 67 min

petlići 2002 godište

U poslednjem kolu lige petlića naši dečaci poraženi su od možemo reći smešne ekipe iz Pukovca. Naime u ekipi domaćina ovog susreta nastupilo je najmanje 3 igrača starijeg uzrasta koji su dominirali terenom što niko nije skrivao ali montirane knjižice domaćim igračima vezale su ruke delegatu utakmice Vitomiru Mirkoviću koji ništa nije mogao da učini. Utakmica igrana na igralištu u Doljevcu po veoma toplom vremenu i treba čestitati dečacima oba kluba kada su uspeli da izguraju ovaj meč do kraja. U prvom poluvremenu viđena je blaga inicijativa naših dečaka ali očajan teren i superiornost u snazi igrača ekipe Pukovca je bila odlučujući faktor zašto nismo postigli nekoliko golova. Međutim iz takve igre u 24 minutu Nikola Momirović je izašao neometan sa leve strane i zakucao loptu u mrežu ali je gol poništen zbog ofsajda. Pukovac je imao veliku priliku u 31 minutu kada je Momirović pretrčao našu odbranu ali šutirao direktno u našeg golmana Aleksandra Petrovića. Ipak u 33 minutu lepa akcija našeg tima sa desne strane usledila je nabačena lopta u šesnaesterac domaćina Nikola Momirović pogađa mrežu za vođstvo “šampiona”. Tako se otišlo na odmor.

U nastavku Pukovac kreće ofanzivnije najbolji pojedinac u njihovim redovima Momirović nanizao je nekoliko naša igrača biva srušen na 20-tak metara od našeg gola. Loptu postavlja igrač Pukovca čije je ime David a čije je lažno ime na ovoj utakmici bilo Nikola Trajković i kao iz topa poravnava na 1:1. Krenuli smo ofanzivnije međutim naši igrači u fazi napada delovali su inferiorno jer je u ekipi Pukovca igrao igrač sa brojem 6 koga su svi zvali Đorđe a čije je lažno ime na utakmici bilo Lazar Marjanović koji je pokupio sve lopte u odbrani domaćina. Pukovac dolazi do vođstva u 65 minutu jedna visoka lopta odskočila je u našem kaznenom prostoru nije uspeo da je ukroti danas najbolji igrač u našim redovima Pavle Petrović, Kostić je izašao sam ispred našeg gola predriblao našeg golmana za 2:1. Samo dva minuta kasnije Momirović je dobio duel sa našim kapitenom Ognjenom Spasićem u šesnaestercu Šampion Naisa dobro šutirao lopta se izmigoljila iz ruku našem golmanu Aleksandru Petroviću pogodila prečku i završila u mreži za konačnih 3:1.

Treba istaći da je ekipa Pukovca delovala raštimovano kao razbijena vojska u igri međutim u svojim redovima imali su najmnnje 3 ili 4 švercovana igrača tj starijeg uzrasta što je sramota za organizatore ove lige da ništa ne mogu preduzeti povodom toga. To baca mrlju na kvalitet i regularnost lige FS Niša. Međutim i naša je krivica što smo kao i uvek pali u igri u drugom poluvremenu iz vođstva pretrpeli siguran poraz. Postavlja se pitanje da smo mi imali samo jednog igrača 2001 godište ekipa Pukovca bi sa ovakvom igrom primila najmanje 5 golova, međutim obraz i ugled kluba je bitniji od svake nečasne pobede. Sledeće nedelje naši petlići odigraće poslednju utakmicu ove sezone protiv ekipe Palilulca na stadionu Sinđelića.

Comments Off on Pukovac : Šampion Nais 3:1    Read More   

Comments are closed.